Μια από τις ψυχρότερες Πρωτοχρονιές των τελευταίων δεκαετιών

Βαρομετρικά χαμηλά στην κεντρική Μεσόγειο και το ΝΑ Αιγαίο κινούνται ανατολικά και επηρεάζουν τον καιρό κυρίως της ανατολικής και νότιας Ελλάδας με τοπικές χιονοπτώσεις, καταιγίδες στις νότιες νησιωτικές περιοχές και θυελλώδεις ΒΑ ανέμους εντάσεως ως τα 10 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, η φετινή Πρωτοχρονιά θα είναι μια από τις πιο ψυχρές Πρωτοχρονιές των τελευταίων δεκαετιών για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Για παράδειγμα, τα τελευταία πενήντα χρόνια στην Αθήνα μόνο τις Πρωτοχρονιές του 1983 και του 1992 επικράτησαν ανάλογες με τις σημερινές καιρικές συνθήκες, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τη θερμοκρασία. Το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή (2-4/1) ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση παντού, αν και η παγωνιά τη νύχτα και το πρωί θα είναι παρούσα. Νέα ψυχρή εισβολή είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθεί στη χώρα μας τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας.

Καλή Πρωτοχρονιά, φίλοι μου
         

Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 1-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το πρωί στον Έβρο. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -17 έως 4 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές ή χιονόνερο το πρωί στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -9 έως 8 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Χιονοπτώσεις κατά περιόδους και στα νότια πεδινά χιονόνερο. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -7 έως 6 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στα βόρεια παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Άνεμοι Β-ΒΑ 8 με 10 μποφόρ. Πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά ΝΔ ως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 13 βαθμούς.

Αττική:
Χιονοπτώσεις κατά περιόδους κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Χιονόνερο στα παραθαλάσσια και το κέντρο της Αθήνας. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 5 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Παροδικές νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 2 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά!Αυτή η ψυχρή εισβολή θα είναι χειρότερη? Ξέρετε σήμερα ανακάλυψα τό μπλόκ σας και είναι πολύ ωραίο!Καλή Χρονιά από τήν παγωμένη Χαλκίδα πού δέν ειδε χιόνι σήμερα τουλάχιστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια απ τα ιδια φιλε.. και θα κρατησει 3-4 μερες..

      Διαγραφή