Βαραίνει ο καιρός από την Παρασκευή

Βαρομετρικό χαμηλό Δ-ΝΔ της Πελοποννήσου κινείται ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τη Δ-ΒΔ Ελλάδα, την Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το ΒΑ Αιγαίο. Την εικόνα του καιρού συμπληρώνουν οι νοτιάδες με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Α. Αιγαίο) και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Την Πέμπτη (22/1) ο καιρός γενικά θα είναι ήπιος με λίγες βροχές στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Θράκη και το Α. Αιγαίο και Ν-ΝΑ ανέμους 4 με 6 μποφόρ. Από τις βραδινές-νυχτερινές ώρες, όμως, ένα σχετικά βαθύ χαμηλό θα πλησιάσει τη χώρα από τα δυτικά με αποτέλεσμα τη βαθμιαία ενίσχυση των νοτιάδων στα 7 με 8 μποφόρ και την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων κυρίως στη διάρκεια της Παρασκευής (23/1). Το Σαββατοκύριακο (24/25/1) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. 
  

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ΒΑ καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε Δ-ΝΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες στο ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου