Σε χειμωνιάτικη ρότα ο καιρός

Βαρομετρικό χαμηλό στο Β. Αιγαίο κινείται προς τη Μαύρη Θάλασσα. Ένα άλλο χαμηλό στην περιοχή της Σικελίας κινείται Α-ΒΑ. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα), βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ στα ορεινά θα χιονίσει. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 4 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά της εποχής. Το τριήμερο Τρίτη-Πέμπτη (27-29/1) ο καιρός θα είναι πιο χειμωνιάτικος, καθώς επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι βόρειοι, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και τα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια θα κατεβούν αρκετά χαμηλά. Μάλιστα, από το βράδυ της Τετάρτης ως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Την Παρασκευή και το Σάββατο (30-31/1) προβλέπονται βροχές, πολύ ισχυροί ΝΔ άνεμοι και άνοδος της θερμοκρασίας. Τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά.     

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές αρχικά στη Θράκη και αργότερα στη Μακεδονία. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και στα ορεινά χιόνια. Τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ΝΔ. Άνεμοι ΝΔ έως ΝΑ 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 15 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στα νότια. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Ν-ΝΔ ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές μετά το μεσημέρι. Πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ και αργότερα Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς. 
Θεσσαλονίκη:
 Βροχές μετά το μεσημέρι. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου