Επιμένει ο καιρός στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα, αλλά όχι για πολύ

Βαρομετρικό χαμηλό ΝΑ της Κρήτης κινείται αργά ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα προκαλέσει και πάλι τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις νοτιότερες των Κυκλάδων. Κατά τα άλλα, οι ισχυροί ΒΑ άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Ωστόσο, οι ελάχιστες τιμές θα παραμείνουν χαμηλές και στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός. Σε ότι αφορά τη συνέχεια, ακολουθούν 2-3 μέρες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως άτυπες αλκυονίδες, καθώς γενικά δεν προβλέπονται βροχές, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι καλές για την εποχή. Πάντως, την Πέμπτη και την Παρασκευή 15-16/1) η παγωνιά το πρωί στα ηπειρωτικά θα συνεχιστεί. Σημειώνεται ότι το Σάββατο (17/1) στο Ιόνιο και την Κυριακή (18/1) στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται μεταβολή του καιρού με νοτιάδες και βροχές κυρίως στα δυτικά (Κυριακή).     


Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά ΒΑ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -7 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 16 βαθμούς.  

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -3 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Ν-ΝΑ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Άνεμοι Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 11 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου