Βροχές, τοπικές καταιγίδες, ψύχρα κυρίως στα βόρεια και χιόνια στα ορεινά

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται Α-ΒΑ και θα επηρεάσει τη χώρα με βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Την Τετάρτη (28/1), η εικόνα του καιρού δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά, αλλά την Πέμπτη (29/1), τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα και οι άνεμοι θα στραφούν σε Β-ΒΔ σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Την Παρασκευή και το Σάββατο (30-31/1), αναμένεται θεαματική μεταβολή του καιρού στη χώρα, καθώς θα επικρατήσουν πολύ γρήγορα ισχυροί έως θυελλώδεις ΝΔ άνεμοι με αποτέλεσμα την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας και την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων σχεδόν σε όλες τις περιοχές.       



Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-1-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (Δ. Μακεδονία). Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Ν 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς.  

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και πιθανώς στα νότια καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα νότια Ν-ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Βροχές κατά περιόδους. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου