Απειλητικός ο καιρός για τα καρναβάλια και τα κούλουμα

Η περιοχή μας, προς το παρόν, καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) να επικρατήσει στη χώρα σχετική καλοκαιρία με ανέμους που μόνο στα νοτιοανατολικά θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί η παγωνιά παρά την υποχώρησή της θα είναι παρούσα. Σε ότι αφορά τη συνέχεια, οι νότιοι άνεμοι που από το μεσημέρι θα αρχίσουν να επικρατούν στη δυτική Ελλάδα θεωρούνται οι προάγγελοι της μεταβολής του καιρού που αναμένεται την Κυριακή (22/2) στην περιοχή μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής αυτής, που θα αρχίσει από το πρωί στη δυτική Ελλάδα και ως το βράδυ θα επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα, θα είναι οι βροχές, οι τοπικές καταιγίδες και οι νοτιάδες που θα φθάσουν τα 7 και τοπικά στο Ιόνιο τα 8 μποφόρ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα το πρωί στα ημιορεινά της Ηπείρου και κυρίως της Δ. Μακεδονίας. Την Καθαρά Δευτέρα (23/2), ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με μέγιστη ένταση τα 7 μποφόρ (ΝΑ νησιωτική Ελλάδα) και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τέλος, το τριήμερο Τρίτη-Πέμπτη (24-26/2) ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα βροχερός σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Καλό τριήμερο, φίλοι μου

  

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 

  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Το πρωί τοπικές ομίχλες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β 3 με 5 και στα ΝΑ 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 12 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου