Με σχετική καλοκαιρία το πρώτο μισό της εβδομάδας

Με λίγες βροχές βασικά στο Α. Αιγαίο, ανέμους το πολύ 6 μποφόρ και μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας μεταξύ 15 και 17 βαθμών (κατά μέσο) θα περάσει το νέο εικοσιτετράωρο (Δευτέρα). Σχετική καλοκαιρία θα επικρατήσει και το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη (3-4/2), καθώς οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Την Πέμπτη (5/3) ο καιρός στη χώρα θα είναι ζεστός και υγρός με αρκετές μεσαίες και υψηλές νεφώσεις και νοτιάδες  που θα ενισχυθούν και θα φέρουν στη χώρα αρκετή σκόνη από τη Β. Αφρική. Βροχές θα σημειωθούν κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα. Την Παρασκευή και το Σάββατο (6-7/3) προβλέπεται αξιοσημείωτη μεταβολή του καιρού σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές κατά τόπους ισχυρές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως το Σάββατο. Επισημαίνεται ότι δεν θα λείψουν και τα μαρτιάτικα χιόνια, για τα οποία, όμως, είναι ακόμα νωρίς να μιλήσουμε με λεπτομέρειες.

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα, φίλοι μου

 

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015 

  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά Ν 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και τοπικά  στο Ν. Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά Δ-ΝΔ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοδυτικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε Ν-ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα Ν-ΝΑ ως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου