Με ήλιο και ψύχρα η εαρινή ισημερία

Το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) η χώρα μας θα καλυφθεί από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα την ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της. Η θερμοκρασία στη διάρκεια της ημέρας θα ανέβει λίγο, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα είναι χαμηλή και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΑ έως ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο Β 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Την Κυριακή (22/3) αναμένεται βαθμιαία μεταβολή του καιρού στη χώρα με νοτιάδες, που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ, και τοπικές βροχές που θα αρχίσουν από τα δυτικά. Τις βραδινές-νυχτερινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και στα Δ-ΒΔ θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Η Δευτέρα (23/3) θα αρχίσει με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα και την Ήπειρο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Τρίτη (24/3) το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Α. Στερεά-Εύβοια. Την Τετάρτη (25/3) είναι πιθανό να κινηθεί προς την περιοχή μας ένα βαρομετρικό χαμηλό, προερχόμενο από την Τυνησία. Το σύστημα αυτό θα φέρει στη χώρα συννεφιά, σκόνη από τη Β Αφρική και αρκετές βροχές.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου   

 

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015
                                                 
               
 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -4 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από -1 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 0 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου