Έχει ακόμα δρόμο ο φθινοπωρινός καιρός

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται αργά Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει τη χώρα με βροχές, τοπικές καταιγίδες και νότιους ανέμους, οι οποίοι στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές θα φθάσουν τα 8 και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ. Με τους νοτιάδες η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα κι έτσι τα χιόνια θα περιοριστούν στα βουνά. Το Σάββατο (28/3), ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Κυριακή (29/3), αν και δε θα λείψουν τα τοπικά φαινόμενα, ο καιρός θα είναι καλύτερος με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Β-ΒΔ με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Ιόνιο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη πτώση στα Β-ΒΔ. Τη Δευτέρα (30/3) θα σημειωθούν λίγες βροχές στα ανατολικά, ενώ η Τρίτη και η Τετάρτη (31/3-1/4) θα είναι δύο όμορφες ανοιξιάτικες μέρες σε όλη τη χώρα.     


Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και από το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Ν-ΝΑ 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου