Σαββατοκύριακο καιρικής αστάθειας

Βαρομετρικό χαμηλό στο Ν. Ιόνιο κινείται ανατολικά και προκαλεί στη χώρα άστατο καιρό με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), η βασική ένταση των ανέμων θα είναι τα 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Κυριακή (29/3), δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές, αλλά θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ, εκτός από τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές, όπου θα διατηρηθεί το Ν-ΝΔ ρεύμα με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Τη Δευτέρα (30/3) και την Τρίτη (31/3) γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Εξαίρεση αποτελούν οι ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο (ιδιαίτερα την Τρίτη). Την Τετάρτη  (1/4)  η μέρα θα είναι ανοιξιάτικη με τη θερμοκρασία στα κεντρικά και τα νότια να φθάνει τους 25 βαθμούς (φαίνεται σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά δεν είναι).

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ και στα ανατολικά Ν-ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι ΝΑ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε Δ-ΒΔ έως 6 μποφόρ (Ιόνιο). Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια ΝΔ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι Ν 4 με 6 και νωρίς το πρωί στη Θάλασσα Ρόδου 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Πιθανές καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα ανατολικά. ’Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και τη νύχτα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.


1 σχόλιο:

  1. Απίστευτη καταιγίδα στην Χαλκίδα.Πλημμύρισαν σπίτια ,ακόμα ειχαμε και χαλαζοστρωση!Κ.Ζιακοπουλε ευχαριστουμε για τις πολύ καλές προβλέψεις σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή