Ανατολικο-νότια η μαρτιάτικη κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό ΝΔ της Πελοποννήσου κινείται ανατολικά και στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) θα προκαλέσει κακοκαιρία αρχικά στο Ν. Ιόνιο και την Πελοπόννησο και στη συνέχεια στην κεντρική και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα βασικά χαρακτηριστικά της μαρτιάτικης αυτής κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες κυρίως στα νότια και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά εκεί τα φαινόμενα θα είναι μικρότερης έντασης και διάρκειας. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το Σάββατο (14/3), τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Α-ΝΑ νησιωτικές περιοχές και βαθμιαία θα σταματήσουν. Την Κυριακή (15/3), ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με περιορισμένες τις πιθανότητες βροχής και ανέμους που μόνο στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (16-17/3) τα βασικά στοιχεία του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι Α-ΒΑ άνεμοι ( 5 με 7 μποφόρ), η ψύχρα και ίσως κάποιες ασθενείς βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) στις ανατολικές προσήνεμες περιοχές.    

 

                      Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015                                                  



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13-3-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ΝΔ. Στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι Α-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε Β-ΒΑ. Θερμοκρασία από 0 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές, καταιγίδες στα νότια και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΝΑ έως ΝΑ 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε Β-ΒΑ. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα νότια Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές κατά τόπους ισχυρές. Στην Πάρνηθα χιονοπτώσεις. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου