Βοριάδες και ψύχρα

Ατμοσφαιρική κυκλοφορία μεσημβρινού τύπου επικρατεί στην ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειου ρεύματος στη χώρα μας εντάσεως ως τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) λίγες βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά της εποχής αυτής. Αυτό θα φανεί περισσότερο το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη (22-23/4), οπότε η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στην ανατολική Ελλάδα. Την Παρασκευή (24/4) οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει. Οι αλλαγές αυτές ευνοούν τη θερμική αστάθεια που οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων ή καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Το Σάββατο (25/4) μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα έλθει από τα δυτικά θα προκαλέσει τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.      

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως το απόγευμα στα ορεινά Στερεάς και Πελοποννήσου. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στο Α-ΒΑ Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Β 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου