Στα ανατολικά και νότια η τελευταία φάση της κακοκαιρίας

Η χώρα μας επηρεάζεται από τον ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη βαθμιαία ενίσχυση των Β-ΒΑ ανέμων, οι οποίοι το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Πέμπτη) στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ. Με αυτό το δεδομένο, θα δημιουργηθούν προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν στα λιμάνια μέχρι το απόγευμα της Μ. Παρασκευής, οπότε θα αρχίσει η εξασθένηση των ανέμων. Κατά τα άλλα, οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά) θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Το Μ. Σάββατο αναμένεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού, οι βόρειοι άνεμοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα προβλέπεται καλοκαιρία στη χώρα. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Το μοναδικό ψεγάδι του λαμπριάτικου καιρού θα είναι η πρωινή ψύχρα.


Μ. Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΠΕΜΠΤΗ 9-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά-ημιορεινά) στα ΒΑ. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και στα νότια καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 και από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές και στην Πάρνηθα παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου