Νοτιάδες, ομίχλες και αφρικανική σκόνη σε μικρές, προς το παρόν, δόσεις

Αβαθή βαρομετρικά χαμηλά στην Κορσική και την Τυνησία κινούνται αργά ανατολικά, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν την περιοχή μας. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα περάσει με αρκετές νεφώσεις και σποραδικές βροχές κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ (εξαιρούνται οι νοτιοανατολικές περιοχές) με αποτέλεσμα την άνοδο των ελάχιστων θερμοκρασιών και την αύξηση των τιμών της σχετικής υγρασίας. Το Σάββατο (25/4) αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα νοτιοδυτικά θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Την Κυριακή (26/4) η μέρα θα είναι καλύτερη αν και δεν θα λείψουν οι τοπικοί όμβροι το απόγευμα στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα. Τη Δευτέρα (27/4) ο καιρός θα είναι υγρός και ζεστός με αραιές νεφώσεις και ίσως το βράδυ λίγες βροχές στα ΒΔ. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Την Τρίτη (28/4) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στις δυτικές κεντρικές και βόρειες περιοχές.


Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με σποραδικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών βροχών στην Πελοπόννησο το βράδυ. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Νεφώσεις με πιθανότητα βροχών το βράδυ στη Δ. Κρήτη. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου