Ο Απρίλης φεύγει με λίγη αστάθεια κι ο Μάης έρχεται με καλοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα προκαλέσει τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Κατά τα άλλα, οι Δ-ΒΔ άνεμοι μόνο στα νότια πελάγη θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και τη Β. Ελλάδα. Την Πέμπτη (30/4) οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. Την Πρωτομαγιά ο καιρός θα είναι καλός τόσο στη στεριά όσο και τη θάλασσα. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 26 και στα νησιά τους 24 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο (2-3/4) καθώς και το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας θα περάσουν με ηλιοφάνεια και ανέμους το πολύ 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, η οποία την Τρίτη και την Τετάρτη θα είναι σημαντική.


Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις κυρίως στο Β-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου