Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τη Μακεδονία. Κατά τα άλλα οι νοτιάδες, που πρόσκαιρα στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ, θα στραφούν σε δυτικούς, αρχής γενομένης από τη Δ. Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις δυτικές περιοχές και τη Μακεδονία. Την Τετάρτη (29/4) σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα και πιθανώς στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δ. Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Την Πέμπτη (30/4) είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά ή και λίγο πιο πάνω από αυτά επίπεδα. Την Παρασκευή (Πρωτομαγιά) και το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί ο καιρός στη χώρα θα είναι γενικά καλός. Όσο για το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, αναμένεται ζέστη καλοκαιρινών προδιαγραφών.


Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε Δ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε Δ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε Δ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε Δ ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Ν 5 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Δ-ΒΔ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Δ-ΝΔ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου