Οπισθοφυλακή της κακοκαιρίας οι βοριάδες και το κρύο

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο είναι ευνοϊκή για την επικράτηση πολύ ισχυρών Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 9 μποφόρ (Αιγαίο). Από το μεσημέρι, πάντως, της Μ. Παρασκευής αναμένεται μικρή εξασθένηση των βοριάδων κι έτσι τα προβλήματα στην εκτέλεση των δρομολογίων τουλάχιστον των μεγάλων πλοίων θα περιοριστούν στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο και στη συνέχεια θα εκλείψουν. Κατά τα άλλα, οι βροχές θα περιοριστούν βασικά στην Κρήτη και θα ανέβει η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Το Μ. Σάββατο, προβλέπεται ηλιοφάνεια και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι μόνο στα ΝΑ θα φθάνουν τα 8 μποφόρ. Η Κυριακή του Πάσχα θα περάσει με ήλιο και μέγιστες θερμοκρασίες από 18 ως 22 βαθμούς. Οι ισχυροί άνεμοι θα περιοριστούν στη ΝΑ Ελλάδα. Σχετική καλοκαιρία θα επικρατήσει στη χώρα και το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη (13-14/4). Πάντως, τα απογεύματα, λόγω θερμικής αστάθειας, δεν αποκλείονται οι τοπικοί όμβροι στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα ορεινά Δ. Στερεάς και Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.      


Μ. Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -1 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών νωρίς το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές στα νότια και κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου