Ακόμα μια μέρα οι βοριάδες

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο θα είναι και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) ευνοϊκή για τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων στη χώρα και κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Την Παρασκευή (24/4) στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα η εικόνα του καιρού θα αλλάξει με την επικράτηση νότιων ανέμων εντάσεως το πολύ 5 μποφόρ και τις τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Παράλληλα, αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της και αύξηση των τιμών της σχετικής υγρασίας. Το Σαββατοκύριακο (25-26/4) ο καιρός στη χώρα θα είναι υγρός και σχετικά ζεστός με συννεφιά κατά περιόδους και τοπικές ομίχλες το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά. Τοπικοί όμβροι είναι πιθανό να σημειωθούν στα βόρεια κυρίως το Σάββατο. Ζεστός και υγρός θα είναι ο καιρός και τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας.  


Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-4-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στην Α-ΝΑ Πελοπόννησο. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στα νότια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου