Με την Αφρική παίζει ο Μάης

Αβαθή βαρομετρικά χαμηλά στη Β. Ιταλία και την κεντρική Μεσόγειο κινούνται αργά Α-ΒΑ. Τα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, καλύπτονται από υψηλές πιέσεις. Με αυτές τις συνθήκες, τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού στην περιοχή μας το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα είναι οι νεφώσεις και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Σημειώνεται ακόμα ότι στο Ιόνιο οι νότιοι άνεμοι θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ και ότι το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Το Σαββατοκύριακο (23-24/5) θα είναι αρκετά ζεστό ιδιαίτερα στις ανατολικές περιοχές της χώρας. Μεμονωμένοι όμβροι ή και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν κυρίως την Κυριακή στην Ήπειρο και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 3 με 5 και στη Θάλασσα Κυθήρων, το Δ. Κρητικό και το ΝΔ Αιγαίο 6 Μποφόρ. Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού, τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κατά 1 με 2 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Από τα μέσα της εβδομάδας ατμοσφαιρικές διαταραχές που θα μας έλθουν από τα ΝΔ θα φέρουν στην περιοχή μας περισσότερη συννεφιά, αρκετή σκόνη από τη Β. Αφρική και κατά πάσα πιθανότητα λασποβροχές.      


Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-5-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά πιο πυκνές. Άνεμοι ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου