Βροχές και καταιγίδες στον ορίζοντα

Βαρομετρικό χαμηλό στην Τυνησία κινείται Α-ΒΑ. Η χώρα μας καλύπτεται από υψηλές πέσεις. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) στη δυτική, κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα οι πιθανότητες εκδήλωσης απογευματινών όμβρων ή καταιγίδων είναι περιορισμένες, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στις νότιες οι πιθανότητες βροχής είναι αυξημένες κυρίως τις απογευματινές –βραδινές ώρες. Κατά τα άλλα, οι Ν-ΝΑ άνεμοι στα νότια θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη (27-28/5) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 4 βαθμούς. Την Παρασκευή (29/5) οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και οι βοριάδες στο ΝΑ Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο (30-31/5) ο καιρός θα  είναι γενικά βελτιωμένος. Οι άνεμοι μόνο στα νοτιοανατολικά θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 26 Μαΐου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26-5-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ΝΔ 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές από το απόγευμα στα νότια. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές από το απόγευμα στα νότια. Άνεμοι ΝΔ έως ΝΑ 3 με 5 και το βράδυ στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Άνεμοι Ν 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου