Τοπικές βροχές και καταιγίδες ως τα μέσα της νέας εβδομάδας

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα ΒΑ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου θα διατηρήσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) το Β-ΒΑ ρεύμα στην ανατολική χώρα με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Για την ηπειρωτική Ελλάδα, πλην Θράκης, ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα χαμηλό που από την Ιταλία θα κινηθεί Α-ΝΑ και θα προκαλέσει τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Την Κυριακή (10/5) το νέο στοιχείο στη εξέλιξη του καιρού θα είναι η ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ. Από τη Δευτέρα (11/5) ως την Τετάρτη (13/5) ο καιρός θα είναι γενικά άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι βοριάδες στην ανατολική Ελλάδα θα συνεχιστούν με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (14-15/5) οι βροχές θα σταματήσουν, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

  

Σάββατο, 9 Μαΐου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9-5-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Όμβροι και τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Όμβροι και τοπικές καταιγίδες το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου