Ούτε άνοιξη ούτε αυθεντικό καλοκαίρι

Η χώρα καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τους ασθενείς ανέμους σχεδόν παντού. Εξαίρεση αποτελούν οι ΝΑ νησιωτικές περιοχές, όπου θα επικρατήσουν ΒΔ άνεμοι εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Ενδιαφέρον για την περιοχή μας παρουσιάζει ένα χαμηλό που αρχίζει να σχηματίζεται στη Β. Ιταλία, Το σύστημα αυτό θα κινηθεί ανατολικά και την Πέμπτη (25/6) θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και κυρίως στη Β. Ελλάδα. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στις περισσότερες περιοχές θα πλησιάσει και ίσως φθάσει τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Παρασκευή (26/6) τοπικοί όμβροι και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στη ΒΑ Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Το Σαββατοκύριακο (27-28/6) δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές, ενώ ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία δεν προβλέπονται αξιόλογες μεταβολές.


Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 32 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Με σημείο αναφοράς το δικό σας (αν δεν απατώμαι) "ωραίος καιρός είναι αυτός που αλλάζει", μπορούμε να πούμε (με εξαίρεση βέβαια τις πλημμύρες και τις αγροτικές ζημιές) οτι διάγουμε έναν ευχάριστο, ήπιο και καιρικά ενδιαφέροντα Ιούνιο. Μακάρι να πάει έτσι και το υπόλοιπο καλοκαίρι. Ιδιαίτερα όταν ακούμε για τους φοβερούς καύσωνες στην Ισπανία (τον περασμένο Μάϊο), στην Ινδία πρόσφατα και τώρα στο Πακιστάν, νομίζω οτι πρέπει να αισθανόμαστε διπλά ικανοποιημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά πάμε ως τώρα από πλευράς ζέστης, Γιώργο, αλλά τον Ιούνιο οι ισχυροί καύσωνες είναι σπάνιοι (οι περιπτώσεις των ετών 1982 και 2007 είναι εξαιρετικά ακραίες ). Πέρα από αυτό, με ανησυχούν λίγο οι παρατεταμένες δροσιές αυτού του μήνα. Από τα υπάρχοντα στοιχεία φαίνεται ότι με τον ερχομό του Ιουλίου η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στη Ν.Ευρώπη θα αλλάξει επί το θερμότερο. Δεν ξέρω αν τελικά μας γλυτώσουν από τα χειρότερα τα μελτέμια, αλλά η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου γενικά θα είναι δύσκολη.

      Διαγραφή