Καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια και δροσούλα

Βαρομετρικό χαμηλό κατευθύνεται από την Αδριατική προς το Ν. Αιγαίο και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Οι καταιγίδες θα είναι και πάλι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλάζι ή και ισχυρούς ανέμους. Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και η δροσιά σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Το Σάββατο (20/6) ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, χωρίς, ωστόσο, να λείψουν οι απογευματινές καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και την ορεινή Κρήτη. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι Β-ΒΔ άνεμοι μόνο στα Ν-ΝΑ πελάγη θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Την Κυριακή (21/6) ένα ψυχρό μέτωπο που θα περάσει από τα Βαλκάνια θα επηρεάσει με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες την κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και θα προκαλέσει μικρή πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει περισσότερο αισθητή στα βόρεια. Οι πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας θα περάσουν με βόρειους ανέμους το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο), θερμοκρασίες λίγο πιο χαμηλές από τις κανονικές αυτής της εποχής και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά.


Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 και στα ανοιχτά του Ιονίου 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Β 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι Β 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου