Ακόμα μια μέρα έντονου καύσωνα

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την Ουκρανία ως τη Β. Αδριατική κινείται ανατολικά. Το πέρασμα του μετώπου από τα Β. Βαλκάνια θα προκαλέσει τοπικές καταιγίδες που θα φθάσουν ως τη Β. Ελλάδα και θα σηματοδοτήσει την επικράτηση βόρειων ανέμων μέτριας εντάσεως. Με αυτές τις συνθήκες, από το απόγευμα της Παρασκευής (31/7) στη βόρεια χώρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές ο καύσωνας θα είναι και πάλι έντονος. Αλλαγή του καιρού σε όλη τη χώρα αναμένεται το Σαββατοκύριακο (1-2/8) με την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων (μελτεμιών), οι οποίοι την Κυριακή στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Με τους βοριάδες θα πέσει η αυλαία για τον καύσωνα, αλλά όχι και για τη ζέστη, η οποία στα δυτικά θα είναι και πάλι αισθητή. Κατά τα άλλα, τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στις αρχές της νέας εβδομάδας.


Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-7-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 39 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 40 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα ορεινά Θεσσαλίας και Στερεάς. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 41 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 38 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 40 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων κυρίως στα γύρω ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 38 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου