Δυστυχώς ή ευτυχώς όπως τα βαρομετρικά χαμηλά έτσι και τα λεφτά έρχονται από την Ευρώπη

Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα το ενισχυμένο Β-ΒΑ ρεύμα στην Α. Ελλάδα. Με τους Β-ΒΑ ανέμους, οι οποίοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ, η αισθητή θερμοκρασία στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές θα είναι σχετικά χαμηλή, αλλά ακόμα και στις δυτικές υπήνεμες περιοχές η ζέστη θα είναι ανεκτή. Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο οι πιθανότητες εκδήλωσης καταιγίδων δεν είναι μεγάλες και βασικά περιορίζονται στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Τη νέα εβδομάδα το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως από την Τετάρτη (8/7). Εκτιμάται ότι στο δεύτερο μισό της εβδομάδας η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 38 βαθμούς. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. 

Καλό Σαββατοκύριακο και καλές αποφάσεις, φίλοι μου


Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4-7-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ΒΑ. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με μικρή πιθανότητα όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες  νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου