Συνύπαρξη μελτεμιών, απογευματινών καταιγίδων και σχετικής ζέστης

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων με μέγιστη ένταση 6 μποφόρ (Αιγαίο). Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) συμπληρώνουν οι τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη και η ζέστη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια (μέγιστη θερμοκρασία 37 βαθμοί). Το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο (7-8/8) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η μικρή ενίσχυση των μελτεμιών και η πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 3 βαθμούς κυρίως από το Σάββατο. Σποραδικές καταιγίδες είναι και πάλι πιθανό να εκδηλωθούν βασικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και την ορεινή Κρήτη. Με υποφερτή ζέστη, βόρειους ανέμους 4 με 6 μποφόρ και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά θα περάσουν η Κυριακή (9/8) και οι πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας.


Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6-8-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 37 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 37 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην ορεινή Κρήτη το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.



2 σχόλια:

  1. Εκφράζοντας την ανησυχία μου για το μέλλον της μετεωρολογικής πληροφόρησης του κόσμου αισθάνομαι αγανάκτηση βλέποντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της αγαπημένης μας ΕΡΤ τους τίτλους να αναφέρουν 73 οC στον περσικό κόλπο!

    Σας παραπέμπω: http://webtv.ert.gr/katigories/eidiseis/05avg2015-1500-deltio-idiseon/

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θλιβερό είναι ότι πολλοί θα βγουν να πουν: Ε, αφού αυτοί αντέξαν στους 73 οC και εμείς θα αντέξουμε στους 53 οC και στους 63!
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή