Πολύ υψηλό για την εποχή το 40άρι

Η περιοχή μας εξακολουθεί να επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου με αποτέλεσμα τη διατήρηση του Δ-ΒΔ ρεύματος με μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ (νότια πελάγη). Με αυτό το δεδομένο, οι καιρικές συνθήκες δεν θα αλλάξουν σημαντικά το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), αλλά το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή (4-6/9) αναμένεται βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία την Κυριακή θα φθάσει τους 39 και πιθανώς κατά τόπους στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα τους 40 βαθμούς. Να σημειώσουμε ότι σε σχέση με το καλοκαίρι την εποχή αυτή είναι μικρότερες οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη η νύχτα) και ότι στη διάρκεια της ημέρας οι υψηλές τιμές της θερμοκρασίας δεν διαρκούν πολύ. Ωστόσο, ο δείκτης δυσφορίας θα είναι ανεβασμένος λόγω της αυξημένης σχετικής υγρασίας. Υποχώρηση του καύσωνα αναμένεται από τη Δευτέρα (7/9).  


Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3-9-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 35 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στην ορεινή Κρήτη. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου