Αστάθεια και μετά φθινοπωρινά μελτέμια

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στα Δ-ΒΔ Βαλκάνια κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα προκαλέσει τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Με την απομάκρυνση του συστήματος αυτού θα επικρατήσουν στη χώρα Δ-ΒΔ άνεμοι εντάσεως το πολύ 6 μποφόρ (νότια πελάγη). Το Σάββατο (12/9) οι βροχές και οι καταιγίδες βαθμιαία θα περιοριστούν στη ΒΑ Ελλάδα και ως το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Την Κυριακή (13/9) το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων, οι οποίοι πρόσκαιρα στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Με αυτό το δεδομένο, στην κεντρική Μακεδονία και τις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές θα υπάρχει κατά τόπους συννεφιά, χωρίς να αποκλείονται και κάποιες ψιχάλες, και η δροσιά θα είναι αισθητή. Σε ό,τι αφορά τη νέα εβδομάδα, δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές στη χώρα, τουλάχιστον ως την Παρασκευή. Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχιστούν στα ανατολικά με βασική ένταση τα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
  


Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-9-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου