Αλλάζει ρότα ο καιρός

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Σάββατο) στη Β. Ιταλία αναμένεται να δημιουργηθεί ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό. Το σύστημα αυτό, που συνοδεύεται από μέτωπα κακοκαιρίας, αναμένεται να κινηθεί Α-ΒΑ και θα επηρεάσει την περιοχή μας με Ν-ΝΔ ανέμους εντάσεως ως τα 8 μποφόρ και βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Από πλευράς εντάσεως, οι βροχές θα είναι πιο σημαντικές την Κυριακή (22/11), οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στις περιοχές των βροχών. Τη Δευτέρα (23/11) ως προς τις βροχές και τη θερμοκρασία δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, αλλά θα εξασθενήσουν λίγοι οι άνεμοι. Την Τρίτη (24/11) τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν, αλλά πρόσκαιρα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, που μένει να επιβεβαιωθούν στα επόμενα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων, το τριήμερο Τετάρτη-Παρασκευή (25-27/11) στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει κακοκαιρία με ενισχυμένους ανέμους, έντονες κατά τόπους βροχές, καταιγίδες και χιόνια (το πόσο χαμηλά θα κατεβούν θα το δούμε τις επόμενες μέρες).

 

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου    
       

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-11-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως τις βραδινές-νυχτερινές ώρες. Άνεμοι ΝΔ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδων στα ΒΔ. Άνεμοι Ν-ΝΔ 6 με 7 και πιθανώς στο Β. Ιόνιο 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στο Α. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη ΝΔ Κρήτη. Άνεμοι ΝΔ 5 με 7 και στο ΒΑ Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι ΝΔ 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου