Σύντομη ψυχρή εισβολή μέτριας έντασης

Η διάταξη των επιφανειακών βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη παραμένει ευνοϊκή για τη διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων κυρίως στην ανατολική Ελλάδα με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Στην ανώτερη ατμόσφαιρα μια μικροδιαταραχή κινείται από τη ΒΔ Ευρώπη προς την κεντρική Μεσόγειο. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) οι βροχές θα είναι ασθενείς και τοπικές και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Η Παρασκευή θα είναι πιο κρύα από την Πέμπτη με περισσότερη συννεφιά και βροχές κυρίως στην Α. Θεσσαλία, την Α. Στερεά-Εύβοια, το Ν. Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη Δ. Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Το Σάββατο (12/12) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι βοριάδες θα φθάσουν τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και θα κάνει αρκετό κρύο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή και τη Δευτέρα (13-14/12).   


Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10-12-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 12 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών το βράδυ κυρίως στα ΝΔ. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 16 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου