Βοριάδες και ψύχρα. Μικρό το καλάθι για τις βροχές και τα χιόνια

Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων, οι οποίοι το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) στο ΒΑ Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Βροχές δεν προβλέπονται και η ψύχρα το πρωί θα είναι και πάλι αισθητή κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από την Τετάρτη (9/12) ως το Σάββατο (12/12)τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι οι βοριάδες, οι οποίοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 7 μποφόρ, και η βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή προς το τέλος της εβδομάδας. Κατά τα άλλα, θα υπάρχει αρκετή συννεφιά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή. Παροδικές χιονοπτώσεις, κατά κανόνα ασθενείς, αναμένονται στα ορεινά.  
    
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8-12-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Δ. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
οπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και αργότερα στο ΒΑ Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και αργότερα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Από το βράδυ νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ  2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου