Γεύση από χειμώνα και μετά σχετική καλοκαιρία με …προοπτική

Ψυχρό μέτωπο στα Β. Βαλκάνια κινείται νότια και από το βράδυ της Τετάρτης θα αρχίσει να επηρεάζει τη Β. Ελλάδα με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στη διάρκεια της νύχτας και κυρίως την Πέμπτη (17/12) τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στη Θεσσαλία - Β. Σποράδες, την Α. Στερεά - Εύβοια και την Α - ΒΑ Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες αναμένονται ακόμα στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, θα επικρατήσουν ενισχυμένοι ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο) και θα πέσει η θερμοκρασία. Να επισημανθεί στο σημείο αυτό ότι η επικείμενη ψυχρή εισβολή, συγκρινόμενη με την ψυχρή εισβολή της περασμένης εβδομάδας, θα φέρει περισσότερα χιόνια τουλάχιστον στην κεντρική Ελλάδα και πιο ισχυρούς ΒΑ ανέμους στο Αιγαίο και τις προσήνεμες ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Στις περιοχές αυτές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, θα είναι χαμηλότερη και η αισθητή θερμοκρασία. Την Παρασκευή (18/12) οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά) σταδιακά θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική Ελλάδα και θα εξασθενήσουν. Βαθμιαία εξασθένηση θα παρουσιάσουν και οι βοριάδες, αλλά το κρύο θα είναι αισθητό. Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο (19-20/12).


Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-12-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) τις βραδινές-νυχτερινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 15 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) τη νύχτα σε Θεσσαλία και Α. Στερεά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα και τη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 και το βράδυ 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) τη νύχτα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου