Κεντρο-ανατολική κακοκαιρία

Το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), ψυχρές αέριες μάζες που μεταφέρονται από τα Β. Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν μέτριας εντάσεως κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα βασικά χαρακτηριστικά της θα είναι οι ισχυροί έως θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι (6 με 8 μποφόρ), η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ο υετός (βροχές και χιόνια) κυρίως στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά – Εύβοια και την Α-ΒΑ Πελοπόννησο. Την Παρασκευή (18/12) οι βροχές σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Παράλληλα, θα πέσει και η ένταση των ΒΑ ανέμων, αλλά το κρύο θα είναι αισθητό κυρίως νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός. Το Σαββατοκύριακο (19-20/12) γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Η βασική ένταση των βοριάδων θα είναι τα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Όσο για τη νέα εβδομάδα, όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι χειμωνιάτικη.  


Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17-12-2015
 
Βόρεια Ελλάδα:
Ασθενείς τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ΝΔ. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά). Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 12 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Στα Δωδεκάνησα παροδικές καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές και στην Πάρνηθα χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 11 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) νωρίς το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Τουλάχιστον έχουμε ακόμα γενάρη,φλεβάρη ακόμα και μάρτη που ποτέ δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσουν από χιόνια,κρύο και βροχές.Ας είμαστε αισιόδοξοι.τι λετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μου βλεπω οτι το πολυ εντονο φαινομενο ελ νινο επηρεασε σε πλανητικη κλιμακα την κυκλοφορια των συστηματων...Σε εμας βλεπω υποτροπικο και παλι υποτροπικο και τραγικη ξηρασια. Ακραια κατασταση. Εχω απογοητευτει τελειως!! Ας μας πει και ο κύριος Δημήτρης την γνωμη του που μετραει παρα πολυ. Μου θυμιζει το 2006-2007 η προς το παρων καιρικη εξελιξη. Ευχομαι οτι καλυτερο αλλα βλεπω και μεγαλη εμμονη...Μπλοκαρισμα πολυ μεγαλο. Κυριε δημητρη δωστε μας ελπιδες!! Μπορειτε??Πες τε οτι θα χιονισει!!!Τι να πω....Και ο κυριος δημητρης σιγουρα εχει φρικαρει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή