Υποτροπή της κακοκαιρίας την Τετάρτη κυρίως στα νότια

Η ατμοσφαιρική διαταραχή που επηρεάζει τη χώρα το τελευταίο τριήμερο απομακρύνεται προς την Τουρκία και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) τα τοπικού χαρακτήρα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά με τάση συνεχούς εξασθένησης. Αυτό που θα μας μείνει είναι η παγωνιά, η οποία δεν προτίθεται να μας εγκαταλείψει σύντομα. Σε ότι αφορά την Τετάρτη (20/1), ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από τη Δ. Μεσόγειο προς την περιοχή μας θα επηρεάσει την κεντρική και κυρίως τη νότια Ελλάδα με βροχές, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Α-ΝΑ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Πέμπτη (21/1) ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση σε όλη τη χώρα, ενώ το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή (22-24/1) τα βασικά χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυροί βοριάδες και το τσουχτερό κρύο. Το σενάριο οι χιονοπτώσεις να μην είναι μόνο ασθενείς και προσήνεμες δεν είναι καθόλου βέβαιο.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19-1-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το πρωί στους νομούς Χαλκιδικής και Καβάλας. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -12 έως 5 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) τη νύχτα στα ΝΔ. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε ΝΑ. Θερμοκρασία από -9 έως 10 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο το πρωί στην Εύβοια. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -6 έως 9 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) στο Β. Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -1 έως 11 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο νωρίς το πρωί στα Α-ΒΑ του νομού. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -1 έως 8 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -3 έως 5 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. Δασκαλε,έχουμε πιθανότητες για την τρίτη το βράδυ στα Γιάννενα να χιονίσει
    ή θα απογοητευτουμε για μια ακόμη φορά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα κ. Ζιακόπουλε θα ψάχνουμε τη γραμμή..
    Τρίκαλα? σύνορα..απ την έξω μεριά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.Ζιακοπουλε απο οτι βλεπω μεχρι αυριο το βραδυ κεντρικη πελοποννησος θα εχει -4 στα 850hpa αλλα απο τη νυχτα θα παει 0, η Τριπολη θα προλαβει με τις υπαρχον ψυχρες μαζες και εγκλωβισμενο ψυχος στα 660 υψ. να ριξει χιονι ή θα το παει σε βροχη, ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή