Επιφυλακτικός ο Μάρτης

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από την κεντρική Ευρώπη ως το Ιόνιο κινείται Α-ΒΑ. Παράλληλα βαρομετρικό χαμηλό στην Τυρρηνική Θάλασσα κινείται ανατολικά και εξασθενεί. Με αυτές τις συνθήκες, οι αλλαγές που θα παρουσιάσει το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) ο καιρός αφορούν κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Τετάρτη (2/3) ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ με ένταση το πολύ 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. Σε ότι αφορά τη συνέχεια, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα ενισχύσει τους ανέμους και θα προκαλέσει τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο από το απόγευμα της Πέμπτης (3/3) ως το μεσημέρι της Παρασκευής (4/3).     

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα, φίλοι μου


Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά Ν 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Ν 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε Δ-ΝΔ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα βροχής νωρίς το πρωί. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Δάσκαλε, κοκκίνισε ο πίνακας των υψηλότερων μέγιστων και ελάχιστων ημερήσιων θερμοκρασιών του Φλεβάρη τουλάχιστον των τελευταίων έντεκα (11) ετών του meteothes.gr

    Χρήστος Σιμούλης,
    Δασοπόνος Δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λίγες μέρες θα βγεί η "λυπητερή" για τον φετινό ελληνικό Φλεβάρη. Προβλέπω πως θα προκύψει ως ο θερμότερος από τότε που τηρούνται αρχεία. Όσο για τον Φλεβάρη σε πλανητικό μέσο όρο, να δούμε αν θα ακολουθήσει την ...πεπατημένη των συνεχόμενων τελευταίων μηνών, με νέο ρεκόρ θερμοκρασίας.

      Διαγραφή