Ψεκάδες ουρανόθεν αιματόεσσαι

Βαρομετρικό χαμηλό κινείται από τις ακτές της Λιβύης προς την περιοχή μας και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσει τη χώρα με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Οι βροχές σε αρκετές περιοχές θα είναι λασποβροχές λόγω της ύπαρξης αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η συχνότητα εμφάνισης της λασποβροχής είναι αυξημένη την άνοιξη, αλλά το φαινόμενο δεν είναι ασυνήθιστο για το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι την εποχή του Ομήρου τις σταγόνες της λασποβροχής τις αποκαλούσαν ματωμένες ρανίδες. Το ίδιο κάνει και ο Βυζαντινός Νικήτας Χωνιάτης που τις ονομάζει «Ψεκάδες ουρανόθεν αιματόεσσαι». Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή. Την Παρασκευή (19/2) οι βροχές θα περιοριστούν στα Α-ΒΑ και βαθμιαία θα σταματήσουν. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε Β-ΒΔ με αποτέλεσμα τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τη βελτίωση της ορατότητας. Το Σαββατοκύριακο (20-21/2) το πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου από τη χώρα θα προκαλέσει τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας.   
  

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-2-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές τις βραδινές-νυχτερινές ώρες. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στο Β. Αιγαίο τη νύχτα. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ και στα νότια Ν 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι Α 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου