Στα δυτικά και τα νότια τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Βαρομετρικό χαμηλό ανατολικά της Σικελίας κινείται προς την περιοχή μας και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τη δυτική και τη νότια Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το Σάββατο (19/3) οι βροχές και οι καταιγίδες βαθμιαία θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές και το βράδυ θα σταματήσουν παντού. Οι άνεμοι θα γίνουν Β-ΒΔ με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Κυριακή (20/3) δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή του καιρού στη χώρα, πλην της Θράκης στην οποία θα πέσει λίγο η θερμοκρασία και δεν αποκλείεται να βρέξει πρόσκαιρα. Η Δευτέρα και η Τρίτη (21-22/3) θα είναι δύο ανοιξιάτικες μέρες με αρκετή ήλιο και μέγιστες θερμοκρασίες ως τους 24 βαθμούς (Τρίτη).  

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ΝΔ. Χιόνια στα βουνά. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές κυρίως στα νότια. Καταιγίδες στην Πελοπόννησο και στα βουνά χιόνα. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε Ν-ΝΑ ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Τι γίνεστε ορέ παιδιά; Χάσαμε κάθε ενδιαφέρον;
    Για να σας τονώσω: Νέο ρεκόρ χαμηλής μέγιστης για τις 14 Μαρτίου τελευταίων 12 ετών στη Νύμφη του Βορρά από το meteothes.gr., (Αρχική, δείτε όλα τα ρεκόρ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι ...ασπιρίνες. Η βαρειά κατάθλιψη για το χειμώνα που χάθηκε απαιτεί εξαντλητικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες με συνεχή αναδρομή σε βίντεο και χάρτες από τη χρυσή περίοδο 2002 - 2008 (για Αθήνα μιλώντας). Ο καιρός μέχρι τον επόμενο Δεκέμβρη είναι μακρύς και θα περάσει δύσκολα χωρίς αποθέματα από τον φετινό μη-χειμώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή