Με αρκετές βροχές και τοπικές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Τυνησίας - Σικελίας, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται αργά Α-ΒΑ. Το σύστημα αυτό θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) τη Δ-ΒΔ Ελλάδα και το Σάββατο (12/3) τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν Ν-ΝΑ με ένταση 4 με 6 και το Σάββατο στα δυτικά και νότια πελάγη 7 μποφόρ. Την Κυριακή (13/3) ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πάντως, το Σαββατοκύριακο, οι λιγότερες βροχές θα σημειωθούν στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπου θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. Την Καθαρά Δευτέρα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η σταδιακή επικράτηση βόρειων ανέμων και η πτώση της θερμοκρασίας. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Οι βοριάδες και η ψύχρα θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού και τις υπόλοιπες μέρες της νέας εβδομάδας.      


Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη Δ. Μακεδονία το απόγευμα. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ΒΔ. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 και το βράδυ στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι ασθενείς και αργότερα ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου