Αξιόλογες βροχές στα δυτικά και τα νότια

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται αργά ανατολικά, ενώ υψηλές πιέσεις εξακολουθούν να καλύπτουν τα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), ο καιρός θα είναι σχετικά κρύος με λίγες βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και ΝΑ έως ΒΑ ανέμους εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Την Παρασκευή (18/3), με το χαμηλό της κεντρικής Μεσογείου να φθάνει στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΑ και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Το Σάββατο (19/3) σταδιακά οι βροχές θα περιοριστούν στις ΝΑ νησιωτικές περιοχές και οι άνεμοι θα γίνουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Την Κυριακή (20/3) γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Η βασική ένταση των ανέμων θα είναι τα 4 με 5 μποφόρ κι η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 12 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά). Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών στη Δ. Κρήτη. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου