Με αντίξοες καιρικές συνθήκες οι αποκριάτικες εορταστικές εκδηλώσεις

Βαρομετρικά που κινούνται από τη Δ. Μεσόγειο-ακτές Β. Αφρικής προς τη Μαύρη Θάλασσα επηρεάζουν κατά περιόδους τη χώρα με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας. Στα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) συμπεριλαμβάνονται οι ενισχυμένοι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή (11/3) οι βροχές θα είναι λίγες και βασικά θα περιοριστούν στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στις Ν-ΝΑ περιοχές. Το Σαββατοκύριακο (12-13/3) και την Καθαρά Δευτέρα (14/3) στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι καιρικές συνθήκες θα είναι αντίξοες για τις εορταστικές εκδηλώσεις των ημερών. Πέρα από τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες, θα ενισχυθούν και οι άνεμοι, οι οποίοι κατά τόπους θα φθάσουν τα 8 μποφόρ.     

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά χιόνια. Πιθανές καταιγίδες στα παράκτια. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι Δ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.


1 σχόλιο: