Άγνωστο πότε η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα!




9 σχόλια:

  1. Η τάση πάντως των μοντέλων είναι οτι θα πάρουμε μια ανάσα τη Μεγάλη Εβδομάδα, με θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά. Κάτι θα είναι κι αυτό σε σύγκριση με την εβδομάδα που έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λίγα χρόνια μάλλον δεν θα μπορούμε να ορίσουμε ποιές είναι οι κανονικές θερμοκρασίες για κάθε εποχή! Την τελευταία δεκαετία η μέση θερμοκρασία έχει πάρει τον ανήφορο. Οι τιμές θα αλλάξουν προς τα πάνω. Κάθε χρόνο και νέα ρεκόρ με μέσους όρους θερμοκρασιών να σπάνε. Είτε πρόκειται για έτη, είτε για κάθε μήνα ξεχωριστά. Πάντα προς τα πάνω. ΥΓ: Αν τους καλοκαιρινούς μήνες επικρατήσει η ίδια κυκλοφορία τότε θα καούμε κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το καλοκαίρι θέλουμε να ελπίζουμε οτι θα πέσει μέσα το εποχικό CFS (http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/htmls/euT2me3Mon.html), επαναλαμβάνοντας την αρκετά πετυχημένη πρόγνωση του φετεινού χειμώνα και του περσινού καλοκαιριού. Έδωσε θερμό και ξηρό χειμώνα και, για την ώρα τουλάχιστον, δίνει κανονικές θερμοκρασίες για το καλοκαίρι. Είναι ...τζόγος βέβαια ακόμα οι εποχικές προγνώσεις, αλλά, έστω και έτσι, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να πάμε για το Τζακ-ποτ!

      Διαγραφή
  3. Δηλαδη δεν αποκλειεται να εχουμε κανονικο καλοκαιρι με αρκετες ασταθειες στα ηπειρωτικα, ετσι δεν ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν αποκλείεται. Ούτα αυτό που θέλουμε και ελπίζουμε, ούτε και ένα ακραία θερμό καλοκαίρι, που απευχόμαστε. Πάντως, η τάση των τελευταίων ετών παγκοσμίως είναι προς ολοένα και θερμότερα καλοκαίρια. Κάθε, χρόνο σε κάποιο η κάποια σημεία του πλανήτη καταγράφονται πρωτοφανείς για τις περιοχές αυτές παρατεταμένοι και ισχυροί καύσωνες. Να αυχηθούμε να μην έιναι φέτος η σειρά μας. Αλλά στατιστικά είναι βέβαιο οτι κάποια στιγμή θα ξαναζήσουμε ένα νέο 2007 (η και κάτι ακόμα πιο ακραίο).

      Διαγραφή
  4. Για μένα το χειρότερο καλοκαίρι, είναι μακράν του 2012. Χωρίς να κάνει την ακραία μέγιστη, π.χ ένα 43αρι (για αττική), η θερμοκρασία βρισκόταν συνέχεια πάνω από τους 37 βαθμούς, και τα βράδια χωρίς αναστροφές αφού ο νοτιάς δεν άφηνε να συμβεί κάτι τέτοιο. Ας ελπίσουμε πως τους καλοκαιρινούς μήνες τα υψηλά πεδία πιέσεων να κυριαρχήσουν στην δυτική ευρώπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη διαφορά όμως οτι το 2007 είχαμε και εκείνες τις φοβερές πυρκαγιές, εκείνο τον εφιάλτη, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στην Αττική, και όχι μόνο. Βέβαια ανθρώπινο χέρι τις έβαλε (ίσως να μη μάθουμε ποτέ τι ακριβώς συνέβη τότε, από ποιούς και γιατί), αλλά χωρίς την ακραία ζέστη δε θα είχαν μάλλον τόσο τραγικά αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    2. Όντως το 2007 είχαμε τις πυρκαγιές που συνέβαλαν, αλλά νομίζω πως και με 38αρια το ίδιο σκηνικό θα συνέβαινε. Τώρα το θέμα είναι πως περνάει ο εφιάλτης του καλοκαιριού.. Καιρικό ενδιαφέρον 0 και προσωπικά δεν αντέχω καν ένα 34άρι. Από 36 και πάνω δεν το συζητάω.. Μακάρι οι διατάξεις να βοηθήσουν να έχουμε βάκους στην μεγαλύτερη διάρκεια (αν και αυτό δεν το θέλει η δυτική ελλάδα και βέβαια πάνε περίπατο οι αστάθειες στην αττική) για να φύγει "αναίμακτα".

      Διαγραφή
    3. Γιώργο τώρα που πλησιάζουμε σιγά σιγά σο πάσχα τι δίνουν τα τρεξίματα περίπου?

      Διαγραφή