Με άστατο καιρό το Σαββατοκύριακο

Βαρομετρικό χαμηλό στα ΒΔ Βαλκάνια, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που φθάνει ως την περιοχή μας, κινείται Α-ΒΑ. Ένα άλλο χαμηλό στην Ιταλία κινείται προς τη χώρα μας. Με αυτές τις συνθήκες, ο καιρός του Σαββατοκύριακου (9-10/4) θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους βασικά στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο.  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ΝΔ και στη συνέχεια Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τη Δευτέρα (11/4) οι βροχές θα περιοριστούν στις ανατολικές περιοχές και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ ως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Από την Τρίτη ως την Πέμπτη (12-14/4) προβλέπεται καλοκαιρία. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει προοδευτική άνοδο. Εκτιμάται ότι την Πέμπτη στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 30 βαθμούς. Την Παρασκευή και το Σάββατο (15-16/4) δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ ασθενείς έως μέτριοι  και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.        
       
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου         

Σάββατο, 9 Απριλίου 2016 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι Δ-NΔ 3 με 5 μποφόρ. Στο Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Πιθανότητα καταιγίδας το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.


4 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι στους δύσκολους καιρούς που περνάμε σε όλους τους τομείς και από όλες τις απόψεις πρέπει να προσπαθήσουμε να καλλιεργήσουμε την ελπίδα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.Διαφορετικά δεν ξέρω αν μπορέσουμε να προχωρήσουμε χωρίς ελπίδα.Συμφωνείτε κύριε Ζιακόπουλε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φθάνει η ελπίδα για "επιβίωση", φίλε μου. Χωρίς δράση η ελπίδα γίνεται ευχή.

      Διαγραφή
  2. Θεσσαλονίκη ούτε έβρεξε ούτε καταιγίδες ειχε σήμερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο μια λασποψιχάλα πολύ τοπικά σε περιοχές της Πυλαίας αργά το απόγευμα.
      Χρήστος Σιμούλης, Καλαμαριά.

      Διαγραφή