Αλλαγή της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας

Αλλάζει σιγά-σιγά η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της ηπείρου μας ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν από βορρά προς νότο, δημιουργώντας τις επόμενες μέρες σχεδόν χειμωνιάτικες συνθήκες, ενώ στη Μεσόγειο τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και τη Μ. Δευτέρα η κυκλοφορία θα γίνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Έτσι, στη χώρα μας η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο (κυρίως στα ανατολικά και νότια) και θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για την ατμοσφαιρική διαταραχή που θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα από το απόγευμα της Μ. Δευτέρας, αρχής γενομένης από τη Δ. Ελλάδα. Η συγκεκριμένη διαταραχή θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο και θα ενισχύσει τους ανέμους οπωσδήποτε στα 7 μποφόρ. Πτώση, και μάλιστα αισθητή, θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Μ. Τρίτη με τη στροφή των ανέμων σε ΒΔ. Από τη Μ. Τετάρτη ως το Μ. Σάββατο γενικά δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Την Κυριακή του Πάσχα δεν αποκλείονται οι τοπικές βροχές. Το αν οι βροχές αυτές περιοριστούν στη ΒΔ Ελλάδα ή επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι στα ΒΔ. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στην Ήπειρο κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Δ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας . Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

3 σχόλια:

  1. παμε για λιγες βροχες μου φενεται το πασχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε ζιακόπουλε αν και ισως τρέφω φρούδες ελπίδες, το γεγονός οτι δεν αναφέρετε καν το αρκετα πιθανό σενάριο της ακράιας θερμής εισβολής στα νότιοανατολικά παράλληλα με τις κάποιες βροχές στα ΒΔ(+22 +24 C στα 850) Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή Πάσχα, μου δίνει κουράγιο ότι ίσως δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βαριέσαι φίλε μου, εδώ φάγαμε φέτος όλο το χειμώνα θερμές εισβολές με τη σέσουλα. Τώρα Μάης μπαίνει, Πάσχα έρχεται, θα φορέσουμε το καπελάκι μας να ψήσουμε, θα έχουμε και την ομπρέλα μας μαζί, μήπς και ρίξει καμιά ψιχάλα, θα βρούμε μια καλή σκιά για να περιδρομιάσουμε, μπορεί να κάνουμε και το πρώτο μας μπάνιο.

      Διαγραφή