Τυπικές μέρες Απριλίου υπό την επίδραση Μεσογείου και Β. Αφρικής

Η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τους ασθενείς ανέμους και τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για το σχηματισμό ομιχλών κυρίως το πρωί στα ηπειρωτικά. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Πέμπτη), οι πιθανότητες βροχής είναι πολύ περιορισμένες και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τη Μ. Παρασκευή, θα υπάρχει αρκετή συννεφιά στη χώρα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι μόνο στα ανοιχτά του Ν. Ιονίου θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Το Μ. Σάββατο γενικά δεν προβλέπονται βροχές (εξαίρεση ίσως αποτελέσουν τα βόρεια ορεινά). Οι θάλασσες θα είναι καλές για τα ταξίδια της τελευταίας στιγμής και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 25 βαθμούς στα βόρεια και τους 28 βαθμούς στα νότια. Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι ζεστός με ασθενείς ανέμους και σκόνη από τη Β. Αφρική. Πάντως, μετά το μεσημέρι στη ΒΔ Ελλάδα θα αρχίσουν οι βροχές, οι οποίες τη νύχτα προς τη Δευτέρα (2/5) θα επεκταθούν σχεδόν σε όλες τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές.    


Μ. Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΠΕΜΠΤΗ 28-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους στη Μακεδονία πιο πυκνές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν. Άνεμοι Δ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 25 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.



1 σχόλιο: