Χωρίς προβλήματα καιρού το ψήσιμο του οβελία

Αβαθή βαρομετρικά χαμηλά στην Ιταλία και τις ακτές Λιβύης κινούνται ανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Παρασκευή) στη χώρα μας θα υπάρχει αρκετή συννεφιά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα θαλασσινά ταξίδια και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 25 βαθμούς. Το Μ. Σάββατο, γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν τα ορεινά τη Β-ΒΔ Ελλάδας, όπου το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι μόνο στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Ο καιρός του Πάσχα θα είναι ζεστός με αραιή συννεφιά, σκόνη από τη Β. Αφρική και ανέμους το πολύ 5 μποφόρ. Πάντως, μετά το μεσημέρι στη ΒΔ Ελλάδα προβλέπονται βροχές, οι οποίες τις βραδινές-νυχτερινές ώρες θα επεκταθούν ανατολικότερα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (2-3/5) προβλέπεται βαθμιαία μεταβολή του καιρού στη χώρα με βασικά χαρακτηριστικά τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν ως τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Καλό Πάσχα, φίλοι μου


Μ. Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:  
Παροδικές βροχές μικρής στα ΒΔ. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 5 και στα ανοιχτά του Ν. Ιονίου 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές βροχές στη Θεσσαλία και πιθανώς στην κεντρική Στερεά. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Πιθανότητα τοπικών βροχών στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ και στα νότια Α-ΝΑ 3 με 5 και τοπικά στη Θάλασσα Κυθήρων και το Δ. Κρητικό 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές βροχές. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου