Όταν μας …θυμούνται, έρχονται και οι βοριάδες

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) η χώρα αναμένεται να επηρεαστεί από τον ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Την Παρασκευή (22/4) τα βασικά στοιχεία του καιρού θα είναι η εξασθένηση των βοριάδων και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Το Σάββατο (23/4) προβλέπονται τοπικές βροχές στη ΒΔ Ελλάδα και στροφή των ανέμων σε Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και τα νότια. Την Κυριακή των Βαΐων τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Μάλιστα στα ΒΔ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία δεν προβλέπονται αξιόλογες μεταβολές.      


Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 26 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.



2 σχόλια:

  1. Γιώργο, είναι προφανές ότι οι κατά προσέγγιση κλιματικές τιμές θερμοκρασίας που αναμένονται για την επόμενη εβδομάδα είναι ο ολικός παγετός που "προέβλεψαν" τα σαχλοσάιτ για το Πάσχα. Ασφαλώς και θα κάνει ολικό παγετό αλλά πού; Στην κορυφή του Ολύμπου ή στην Ισλανδία, όχι εκεί που θα ψήνει ο κόσμος τον οβελία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oταν το είχα διαβάσει για ολικό παγετό το πασχα με είχαν πιάσει τα γελια.. Τώρα το έχουν αλλάξει κλασικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή