Ήλιος και μαΐστρος

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση ΒΔ ρεύματος (μαΐστρος) εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα υπάρχει σχεδόν παντού ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το τριήμερο Τετάρτη - Παρασκευή (13-15/4) προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 30 βαθμούς, τιμή που είναι πολύ υψηλή για την εποχή. Σε ότι αφορά την προοπτική του καιρού, η καλοκαιρία θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στο διάστημα αυτό οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί υψηλή ιδιαίτερα στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα.
       
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου         


Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ΒΑ. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Στο Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.



5 σχόλια:

  1. Μετά τον επερχόμενο απριλιάτικο "καύσωνα", που θα μας ψήσει με θερμοκρασίες πάνω και από 30 βαθμούς (για τον ανθρώπινο οργανισμό η πρόωρη ζέστη μπορεί να είναι περισσότερο ενοχλητική και από έναν καλοκαιρινό καύσωνα), φαίνεται,εκεί προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, μια επάνοδος στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Για τις ...υπερκαταιγίδες και τους ...χιονιάδες που τάζουν τα γνωστά τρομολαγνικά σάιτ για αυτή την περίοδο, δε νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ελα τώρα βρε Γιώργο ποιος άνθρωπος με νοημοσύνη θα καθίσει να λάβει σοβαρά υπόψιν του τα χιονόγκοτζίλα που λένε αυτοί?Έχουν βγάλει και πρόβλεψη για το φετινό καλοκαίρι και τρομοκρατούν τον κόσμο για όνομα του Θεού λες και ο κόσμος δεν έχει τόσα προβλήματα κάθε μέρα να φορτώνεται και βλακείες

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σας. Ακούσαμε και τον κούκο χθες, έναν όμως μόνο, στα ημιπεδινά της Χαλκιδικής. Μυρμήγκια δεν είδα ακόμη. Όπως είπαμε, τα μυρμήγκια είναι το τελευταίο και οριστικό σημάδι ερχομού της Άνοιξης. Σύμφωνα με τους παλαιότερους όταν εμφανισθούν τα μυρμήγκια, παύει η πιθανότητα παγετού ή χιονόπτωσης στην περιοχή. Θα σας ενημερώσω.

    Χρήστος Σιμούλης,
    Δασοπόνος Δασαρχείου - Αγροφυλακής Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πάλι για τα μυρμήγκια δεν το ήξερα. Ομολογώ όμως ότι τις προάλλες είδα στην αυλή μας τόσα πολλά, όσα δεν έχω δει καμιά φορά ως τώρα μαζεμένα. Τουλάχιστον στην Θέρμη Θεσσαλονίκης ήρθε μάλλον για τα καλά η άνοιξη!

      Δ.

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη φίλε μου, δε διευκρίνησα ότι συζητάμε για μυρμήγκια στην εξοχή, σε φυσικό περιβάλλον και όχι σε αστικό, όπου είναι διαφορετικές οι οικολογικές και βιοκλιματικές συνθήκες. Ενδέχεται όμως να έχουν εμφανιστεί στην ύπαιθρο της πεδινής και σχεδόν παραθαλάσσιας Θέρμης, όπου το κλίμα είναι θερμότερο από αυτό της ηπειρωτικής και ημιπεδινής Χαλκιδικής. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή