Μικρή διόρθωση της θερμοκρασίας

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ρουμανία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως τη Ν. Αδριατική, κινείται ανατολικά. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή), με το πέρασμα του μετώπου, οι άνεμοι στην περιοχή μας θα γίνουν σταδιακά ΒΔ με αποτέλεσμα τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Το Σαββατοκύριακο (16-17/4) προβλέπεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως την Κυριακή. Πέρα από αυτά, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για το σχηματισμό ομιχλών κυρίως το πρωί στα ηπειρωτικά. Η Δευτέρα και η Τρίτη (18-19/4) θα είναι δύο ζεστές μέρες με αραιή συννεφιά κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ασθενείς ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και την Τρίτη στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 32 βαθμούς. Η τιμή αυτή είναι εξαιρετικά υψηλή για τον Απρίλιο.  


Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Στο Θερμοκρασία από 8 έως 26 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Αραιές νεφώσεις το πρωί στα Ν-ΝΑ. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς.


5 σχόλια:

  1. Η νέφωση και η αφρικανική σκόνη κράτησαν για σήμερα τις θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις προβλέψεις. 25 είχα εγώ στην Καλλιθέα στις 12.45, 23 τώρα στις 14.40, με αισθητήρα La Crosse στην ταράτσα εντός κλωβού. Η "πλανητική σκίαση" (ηφαιστειακές εκρήξεις, σαχαριανή σκόνη, αερολύματα) ίσως να αποτελεί τη μόνη σωτηρία μας από την υπερθέρμανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιώργο. Θα χαριτολογείς βέβαια. Αυτή η ισορροπία δεν πιστεύω ότι μπορεί να κρατήσει για πολύ. Η υπερθέρμανση είναι αναπόφευκτη και το πιστεύεις κι εσύ αυτό. Έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
    2. Και όμως, το 1991 η έκρηξη του Πινατούμπο είχε ρίξει την θερμοκρασία κατά 0,5 βαθμούς σε παγκόσμιο μέσο όρο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια ψυχρή χρονιά στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Στην Αθήνα χιόνισε από το Δεκέμβρη ως το Μάρτη καμιά δεκαριά φορές! Ένα Πινατούμπο το χρόνο θα έλυνε το πρόβλημα της Υπερθέρμανσης. Και επειδή κάτι τέτοιο είναι φυσικά μάλλον αδύνατο, έχουν γίνει κατά καιρούς σκέψεις για μια τεχνητή πλανητική σκίαση, με διάφορες μεθόδους, πιθανότατα μη πραγματοποιήσιμες με τα τωρινά δεδομένα αλλά και με απρόβλεπτες παρενέργειες στον καιρό και στο κλίμα. Αναφέρει σχετικά και ο δάσκαλος στα βιβλία του. Αλλά η επιστήμη εξελίσσεται και ποτέ δεν ξέρεις...

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σας. Εγώ πάραυτα είμαι απαισιόδοξος. Δεν πιστεύω ότι η επιστήμη και η τεχνολογία θα λύσει το πρόβλημα της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής. Κι αυτό επειδή η τεχνολογία πάντα έλυνε ένα πρόβλημα και δημιουργούσε δύο περιβαλλοντικά από πίσω. Γι αυτό άλλωστε φτάσαμε ως εδώ. Πολλές φορές ακόμη και η ενέργεια που καταναλώνεται για την εγκατάσταση ενός "πράσινου" ή άλλου έργου είναι περισσότερη από την ενέργεια που εξοικονομείται κατά τη λειτουργία αυτού, σε συνδυασμό πάντα με την απληστία του ανθρώπου. Κι αυτό γίνεται γιατί πάντα πρέπει "να βγαίνουν τα λεφτά". Οι μηχανικοί και οι πολιτικοί ανά τον πλανήτη πάντα δούλευαν με αυτό τον γνώμονα : Πρέπει να καταναλώνεται ενέργεια "για να βγαίνουν τα λεφτά". Άσχετα αν δε μας το λένε ευθέως.

      Διαγραφή
  2. Μακάρινα βγώ ψεύτης άλλα έχω την εντύπωση ότι θα ζήσουμε και φέτος τις εφιαλτικές στιγμές του 2000 και του 2007,και η πλάκα είναι ότι οι Αμερικάνοι στα μακροπρόθεμα μοντέλα προέβλεπαν ζεστή άνοιξη για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, όπως και για τον Χειμώνα που προηγήθηκε, πέσαν πάλι μέσα προβλέποντας έναν ήπιο χειμώνα σαν τάση πάντα παρόλο που πολλοί έκαναν λόγο για βαρύ χειμώνα, ας ελπίσουμε να κρατήσει κάποια ισορροπία η φύση, γιατί αν συνεχίσουμε έτσι με 32 Βαθμούς απο τον Απρίλη τον Ιούλιο τι μπορούμε να περιμένουμε?

    Τόλης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή