Αποσύρονται οι βοριάδες και ετοιμάζονται οι νοτιάδες με τη ζέστη και τη σκόνη τους

Η περιοχή μας αρχίζει να καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα τη βαθμιαία εξασθένηση των βόρειων ανέμων και τη σχετική καλοκαιρία τόσο το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) όσο και την Τετάρτη (6/4). Ένα βαρομετρικό χαμηλό στη ΝΑ Ισπανία, κινούμενο Α-ΝΑ, θα μας επηρεάσει την Πέμπτη και την Παρασκευή (7-8/4) με ενισχυμένους Ν-ΝΑ ανέμους, αρκετή συννεφιά και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας. Το Σαββατοκύριακο (9-10/4) ο καιρός θα είναι άστατος με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα γίνουν σταδιακά Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση. Με καλοκαιρία σε όλη τη χώρα θα αρχίσει η νέα εβδομάδα.    

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου  

Τρίτη 5 Απριλίου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα όμβρων το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Δ. Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 25 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β-ΒΑ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.


7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!
    Μετά από τον ανύπαρκτο χειμώνα, πρώιμο καλοκαίρι. Αν και ο καιρός δεν αντιγράφει τον εαυτό του, οι συνειρμοί με τον (παρόμοιο) χειμώνα 2006-2007 και το εφιαλτικό καλοκαίρι που ακολούθησε είναι αναπόφευκτοι. Ας ελπίσουμε οτι θα αποφύγουμε μιαν επανάληψη εκείνης της κόλασης. Φαντάζομαι κ.Ζιακόπουλε οτι το καλοκαίρι εκείνο θα αποτελεί και μια (μαύρη) σελίδα του νέου βιβλίου που ετοιμάζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρεις κάυσωνες, πολλά θερμοκρασιακά ρεκόρ και δύο τρομερές πυρκαγιές με δεκάδες ανθρώπινα θύματα και τεράστιες υλικές καταστροφές κάθε αλλο παρά συνηθισμένα είναι. Αναφορικά με τα μελλούμενα σ'αυτό ή σε κάποιο άλλο καλοκαίρι, εκείνο που με τρομάζει περισσότερο απ'όλα είναι κάποια βλάβη στο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη διάρκεια ενός έντονου καύσωνα.

      Διαγραφή
    2. τι εννοείτε βλάβη στο σύστημα μεταφοράς της ενέργειας; πως μπορεί να επηρεαστεί από τις υψηλές θερμοκρασίες;

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Εποχή των Λευκόνοτων, φίλε μου! Όσο για τα επόμενα χρόνια, δεν αποκλείεται να μας επισκέπτονται τακτικότερα.

      Διαγραφή
    2. ...και οι Ορνιθίες όλο και πιο σπάνια. Όπως φέτος, που ήταν υποτυπώδεις.

      Διαγραφή
  3. Καλό θα ήταν να μην θεωρούμε δεδομένο ότι γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν θα ξανασυμβούν και πάλι στα σίγουρα.Είναι κανείς σίγουρος ότι θα έχουμε ισχυρούς καύσωνες το καλοκαίρι και σοβαρές πυρκαγιές?Το έχει προβλέψει αυτό με βεβαιότητα κανείς?Θα ήθελα επίσης να παρακαλέσω να που και που να αναφέρεστε και στις ομορφιές της φύσης και του καιρού και όχι μόνο στα άσχημα.Χρειάζεται και αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή