Σοροκάδα

Βαρομετρικό χαμηλό μεταξύ Τυνησίας και Σικελίας κινείται βορειοανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), συνδυαζόμενο με τις υψηλές πιέσεις στην Τουρκία, θα προκαλέσει στην περιοχή μας ΝΑ ανέμους εντάσεως ως τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, ο καιρός θα είναι σχετικά ζεστός με αρκετή συννεφιά και αργότερα λίγες βροχές κυρίως στη ΝΔ Ελλάδα. Την Παρασκευή (8/4) προβλέπονται τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βορειοδυτικά. Το Σαββατοκύριακο (9-10/4) ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα μας έλθει από τα δυτικά θα προκαλέσει σχεδόν σε όλη τη χώρα βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από Ν-ΝΔ θα γίνουν σταδιακά ΒΔ με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τη νέα εβδομάδα οι συνθήκες στη χώρα θα είναι σχεδόν καλοκαιρινές.     

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016 

 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7-4-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις που στη Μακεδονία το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι A 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχών κυρίως στα ΝΔ. Άνεμοι NA έως BA 5 με 7 μποφόρ. Στο Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια το απόγευμα-βράδυ. Άνεμοι Α 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών το βράδυ σε Κυκλάδες και Κρήτη. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 και αργότερα στα Ν-ΝΔ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών το απόγευμα-βράδυ. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

13 σχόλια:

  1. Συγνώμη ότν λέτε καλοκαιρινές συνθήκες εννοείτε σαν τις θερμοκρασίες που έχουμε αυτές τις μέρες η ακόμα υψηλότερες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να υποθέσω ότι το 30αρι πάει για κρήτη?καμία πτώση φαίνεται στον ορίζοντα.Γιώργο εσύ λογικά θα ξέρεις περίπου τι θα γίνει.

      Διαγραφή
    2. Το 30άρι το βλέπω δυστυχώς όχι μόνο για Κρήτη. Πτώση σημαντικη δε νομίζω οτι μπορούμε να περιμένουμε όσο πάμε για Μάιο. Βροχές όμως και μάλιστα σημαντικές νομίζω πως θα έχουμε και το Μάιο και τον Ιούνιο. Ψυχρές λίμνες και αστάθειες.

      Διαγραφή
    3. Σ ευχαρστώ για την απάντηση.Καλά ναι εννοείται ότι δε μιλάμε για μεγάλη πτώση απλά τουλάχιστον να είναι στα φυσιλογικά επίπεδα για το μήνα.Εύχομαι να φανεί στον ορίζοντα τουλάχιστον μια μικρή κάμψη και βροχές.Μετά το δάσκαλο να μας ενημερώνεις και εσύ γιατί φαίνεται ότι το μελετάς και το ψάχνεις πολύ το θέμα και φαίνεται αυτό.Να σαι πάντα καλά και καλή επιτυχία στις προγνώσεις

      Διαγραφή
    4. Ο δάσκαλος, όπως βλέπεις, δεν τα σχολιάζει αυτά (και πολύ καλά κάνει), μιάς και ως επαγγελματίας δεν είναι σωστό να εκτίθεται με μακροπρόθεσμες προγνώσεις, που είναι έτσι κι αλλιώς αδύνατες. Εμείς, τα ...μαθητούδια, αποτολμούμε κάπου-κάπου και καμιά γενική εκτίμηση, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε την εξέλιξη της γενικής ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, τα "χοντρά" δηλαδή, βασισμένοι στην όποια (ερασιτεχνική) εμπειρία μας. Τίποτα παραπάνω.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. Αν και ξέρω ότι είναι σχετικά νωρίς τα τρεξίματα τι δίνουν για τον καιρό του πάσχα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος θέλει να λέει και να ξελέει, ας απαντήσει...

      Χρήστος Σιμούλης

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη δεν κατ΄λαβα το σχόλιο σας

      Διαγραφή
    3. Ο φίλος απο πάνω έκανε μια απλή ερώτηση.Δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό σε αυτό που ρ'ωτησε για να του απαντήσετε

      Διαγραφή
    4. Εσείς το εκλάβατε ως κακό. Η απάντηση δεν είναι ούτε σαρκαστική, ούτε χλευαστική ούτε υποτιμητική, ούτε λοιδορούσα. Είναι η ωμή αλήθεια, είναι στοιχειοθετημένος ρεαλισμός.

      Διαγραφή
  3. ενα σαιτ λεει ετοιμαστειτε μεχρι και για ολικο παγετο στην βορεια ελλαδα το πασχα... (ΕΛΕΟΣ..) οταν ερθει η ωρα θα το δουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή